Nieuws van het bestuur

De KNLTB signaleert nepmails (per 30 nov 2018), pas op !

De KNLTB gebruikt voor de ledenadministratie het pakket KNLTB.club
Met dit pakket kun je o.a. als vereniging e-mails sturen naar al je leden of een selectie uit de leden. Die functie staat voor TC Groot Driene NIET aan. Wij versturen bijvoorbeeld onze nieuwsbrief met Microsoft-Outlook, gekoppeld aan de ledenadministratie database met eigen koppeling.
Je zou dus geen nepmails via KNLTB.club uit naam van TC Groot Driene mogen (=kunnen) krijgen. Gebeurt dat toch, waarschuw dan de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Hieronder de waarschuwing van de KNLTB:

Wees alert op nepmails


Beste ledenadministrateur,

De afgelopen dagen ontvangen wij berichten van enkele verenigingen over nepmails aan leden, die verstuurd worden uit naam van de KNLTB en/of een vereniging. Het lijken echte mails, maar niets is minder waar.

Via deze misleidende mails proberen criminelen gegevens van gebruikers te pakken te krijgen, vragen ze aan leden lidmaatschapsgeld over te maken en/of verkopen ze gegevens door.
Dit fenomeen heet in jargon “phishing” en is de laatste tijd ook veel besproken in de media (zie bijvoorbeeld nu.nl). Op deze pagina vind je meer informatie over phishing.
 
We adviseren je alert te zijn op deze nepmails. Ze hebben vaak rare kenmerken zoals een slecht taalgebruik, onlogische timing, een onbekende afzender, spellingsfouten en onlogische links.
Een paar zaken die opvallen in de phishing mails die wij als voorbeeld hebben gekregen: er wordt voor betalen verwezen naar een ‘bunq.me’ betaaldienst en het reply-to-adres in de mail verwijst naar een adres buiten je eigen domein.
 
Wat kan je als vereniging doen als een nepmail is ontdekt?

1.      Doe onmiddellijk aangifte bij de politie, geef dan ook voorbeelden van mails die zijn ontvangen om het onderzoek te ondersteunen

2.      Wijzig uit voorzorg de wachtwoorden van alle applicaties waarin je vereniging persoonsgegevens verwerkt

3.      Meld ook aan de KNLTB dat je vereniging nepmails heeft ontvangen en stuur voorbeelden aan ons door via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4.      Communiceer aan je leden dat ze mogelijk een nep-mail hebben ontvangen

5.      Geef daarbij duidelijk aan dat ze niet moeten klikken op links of knoppen die in de mail staan

6.      Adviseer leden om hun wachtwoord te wijzigen, zoals bijvoorbeeld voor log-ins op de verenigingswebsite, KNLTB ClubApp of een verenigingsmailbox die zij beheren

7.      Neem contact op met de hosting partij van je website en vraag hen een zogenoemd ‘SPF-record’ toe te voegen aan het DNS voor je domein. Dat verkleint de kans dat anderen namens jouw vereniging mails kunnen afleveren. 

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 
 
Met vriendelijke groet, 
 
KNLTB Ledenservice
 

 

De KNLTB signaleert nepmails (per 30 nov 2018), lees meer ....
(Dit bericht is van Piet de Haan, ledenadministratie, geen nepmail maar een bekende afzender)

Meedoen aan onze najaarsactie 2018 "Back to court": Snuffellidmaatschap met tennislessen?  Volg dan deze link ...TCGD Actie Flyer Najaar 2018 icon

opendag 25 03 14

Belasting van baan 4 en baan 5 reduceren

Het bestuur vraagt de tennissers, om het gebruik van de banen met nummers 4 en 5 zo laag mogelijk te houden. Dat betekent, dat deze banen pas bespeeld mogen worden, wanneer de andere banen bezet zijn.

Bij het jaarlijkse "Groot-Onderhoud" is vastgesteld, dat de slijtage van de banen 4 en 5 wat groter is dan bij de overige banen. Het bestuur streeft ernaar, om de slijtage van de banen 1 t/m 4 gelijkmatig te houden; hetzelfde geldt voor de slijtage van de banen 5 t/m 7.

In de ALV van 27 november 2013 is besloten om ons gedrukte clubblad "Spektakel" te gaan vervangen.
De nieuwe vorm van informatie verspreiding zal gaan via:

  • De digitale nieuwsbrief.
    Deze nieuwsbrief wordt aan alle leden die hierop geabonneerd zijn elektronisch toegezonden.
    Tevens komen er een beperkt aantal exemplaren op papier beschikbaar in het paviljoen.
  • De website.
    Hierop staat eventuele aanvullende informatie op artikelen uit de nieuwsbrief.

In het clubspektakel was al eerder aangekondigd, dat we enige tijd parallel zouden werken met digitale nieuwsbrief, website en clubspektakel. Wanneer we er vertrouwen in hebben dat de informatie verspreiding via digitale nieuwsbrief en website voldoende van het clubspektakel overgenomen is zouden we het clubspektakel stoppen. Dat gaat dus gebeuren per 1-1-2014.

De "Spotprent" van Bert Cartoons op de achterzijde van het clubspektakel van jaargangen 2012 en 2013 speelde al een beetje in op deze transitie.

clubspektakelAchterzijde

Vacature vice-voorzitter
Onze vereniging is nog op zoek naar iemand die de functie van vice-voorzitter binnen het bestuur wil invullen. De vice voorzitter vervangt de voorzitter en is contactpersoon voor onderhoudswerkzaamheden. Heeft u belangstelling voor deze functie, neem dan contact op met Jan Schreuder: of 074-2424896.